Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093510.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće

FOTO: Ilustracija
 
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.

Na području Osijeka i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća.

U razdoblju od 17. do 18. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 8 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 18. studenog, u 14,35 sati, u Podravskoj Moslavini, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin iz Podravske Moslavine.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,86 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu, 17. studenog, u 14,38 sati, u Bolmanu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin iz Bolmana.

Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 00,40 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Gašinaca.

Vozač je u prometu upravljao neregistriranim vozilom za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih negativnih bodova.

Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna  novčana kazna u iznosu do 42000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, oko 18 sati, na županijskoj cesti broj 4292, između mjesta Trnava i Đakovo, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.

Vozač osobnog automobila, 25-godišnja hrvatski državljanin iz Novog Topolja, zbog neprilagođene brzine kretanja, udario je u neregistriranu prikolicu koja je bila priključena za neregistrirani traktor kojim je upravljao 55-godišnji državljanin iz Novih Perkovaca.

Vozaču traktora evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Vozaču traktora je za počinjene prekršaje predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 22700 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 


Stranica