Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg

Vozaču osobnog automobila evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 2,85  grama po kilogramu 

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira dok se po jedna prometna nesreća dogodila na području Đakova i Našica.

U dvije prometne nesreće tri osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a preostalih pet nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Jučer, 31. svibnja, na području Policijske uprave osječko baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,05 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 25-godišnji hrvatski državljanin iz Sarvaša te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,85 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 31. svibnja, u 15,10 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 49-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca, oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,56 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica