Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

U protekla 24 sata evidentirano je 6 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća, u jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a 5 prometnih nesreća je za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Na području Osijek, Đakova i Belišća evidentirali smo po dvije prometne nesreće.

Jučer, 21. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 6 vozača (5 osobnog automobila i 1 bicikl) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,35 sati, u Osijeku, kada je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,55 sati, u Markovcu Našičkom, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu i smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 
 

Stranica