Projekt "Sigurnost i zaštita djece na internetu" – Ljetni kamp tehnike Orahovica

  • Slika /2019/1PREVENCIJA/KAMP2/F-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na poziv Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka policijski službenik Odjela prevencije PU osječko - baranjske održao je edukativna predavanja sudionicima Ljetnog kampa tehnike u Orahovici.

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost i zaštita djece na internetu“, koji za cilj ima senzibiliziranje učenika i njihovih roditelja, profesora i stručnih suradnika o  rizicima i opasnostima te odgovornom korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije, na poziv Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka sudjelovao je 25. lipnja na 3. ljetnom kampu Orahovica za učenike osnovnoškolskog uzrasta. Ljetni kamp se održava od 24. do 30. lipnja u odmaralištu Merkur u Orahovici.
 
Tom prigodom policijski službenik Odjela prevencije učenicima od 5. do 8. razreda, održao je predavanje pod nazivom „U mreži informacijsko-komunikacijske tehnologije“. U predavanju, koje je trajalo dva školska sata, policijski službenik posebno se osvrnuo na problem današnjega vremena, a to je nedovoljna komunikacija između djece i roditelja. Kao jedan od razloga otuđenosti naveo je digitalizaciju koja sve više i više ulazi u sve pore života, a obitelji svakodnevni razgovor često zamjenjuju aktivnostima na pametnim telefonima, računalima, igranjem računalnih igrica, pregledavanjem internet portala i slično. U daljnjoj prezentaciji naglasak je stavljen na sigurnost djece na internetu, upozorivši učenike na sve češća pojavljivanja lažnih profila, česta vršnjačka vrijeđanja i omalovažavanja putem društvenih mreža, opasnost od zlouporabe objavljenih osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama te ih upoznao na koje načine se od navedenih opasnosti zaštititi.
 
Predavanju su se pridružili i polaznici radionica učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije koje se održavaju u istom odmaralištu.
 

Stranica