Projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ na nogometnom igralištu u Čepinu

  • Slika /2019/1PREVENCIJA/BUDINAVIJACCEPIN/IMG_20190420_154455.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Odjela prevencije sudjelovali su i preventivno djelovali na utakmici III. Hrvatske nogometne lige u Čepinu.

U sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, u subotu, 20. travnja, na nogometnom igralištu Nogometnog kluba Čepin, prilikom nogometne utakmice III. Hrvatske nogometne lige Istok, između Nogometnog kluba Čepin iz Čepina i Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia iz Vinkovaca,  građanima su skrenuli pozornost na probleme i posljedice nereda na sportskim natjecanjima.
 
Policijski službenici posjetiteljima su dijelili promotivne letke, kojima su nastojali građane informirati o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima. Ovakvim postupanjem utječe se na podizanje razine sigurnosti svih sudionika nogometnih, ali drugih sportskih natjecanja na području PU osječko-baranjske.
 
U sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, u suradnji s Nogometnim klubom Osijek i partnerima, također se održavaju interaktivne radionice učenicima šestih razreda osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji.
 
Cilj preventivnog djelovanja na sportskim manifestacijama i na interaktivnim radionicama kod učenika osnovnih škola je podizanje razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima, stvaranje većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja, posebno na nogometnim utakmicama.
 
 

Stranica