Projekt "Biciklirajmo biciklističkom"

Slika PREVENCIJA/BICIKLIJADA/naslov.JPG

Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske provodi preventivni projekt pod nazivom „Biciklirajmo biciklističkom“. Cilj je projekta osvijestiti sudionike u prometu o mogućim opasnostima sudjelovanja u prometu kao biciklist, sigurnosnim elementima koje bi svaki biciklist trebao koristiti.

Policijski službenici, u suradnji sa Gradom Osijekom, Hrvatskim auto klubom, Obiteljskim centrom Osječko – baranjske županije, Gradskim društvom „Crveni križ“ Osijek, Udrugom „Karavana za život – bikeri na cesti“, „Pannonian Challenge“, Biciklističkim klubom „Osijek“ i „Bike My Day“ 20. travnja od 9,30 do 13,30 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku provodili su različite aktivnosti.

U sklopu aktivnosti u 12 sati organizirana je i „Biciklijada“ od Trga Ante Starčevića prema Ribarskoj ulici, Promenadom do trga Vatroslava Lisinskog, zatim preko Trga Jurja Križanića, Ulicom Europske avenije, Ulicom Stjepana Radića, Ulicom Hrvatske republike i Županijskom ulicom natrag do Trga Ante Starčevića.

Učenik prvog razreda, pobjednik, koji je osvojio najveći broj bodova u pismenom testiranju o poznavanju prometnih propisa, kao i praktičnom dijelu, odlučio je osvojenu glavnu nagradu, bicikl, pokloniti dječaku koji nema bicikl. Ovakvom gestom još jednom je dokazano da u Gradu na Dravi žive dobra djela!



Stranica