Pri čišćenju kanala eksplodirala bomba

Slika MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA copy.jpg

TENJA - Prilikom čišćenja kanala 31. listopada oko 8,20 sati u Vlačićevoj ulici u Tenji aktivirana je ručna bomba M 75.

Prilikom čišćenja kanala 31. listopada oko 8,20 sati u Vlačićevoj ulici u Tenji aktivirana je ručna bomba M 75. Eksplozija bombe izazvana je žlicom radnoga stroja, a sreća je da 30-godišnji radnik s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije nije zadobio ozljede. Oštećen je radni stroj u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Vinkovcima za više tisuća kuna. Protiv nepoznate osobe, koja je odbacila ručnu bombu, slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života ili imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

Istoga dana oko 12,50 sati u odvodnom kanalu u blizini mjesta Šećerana 52-godišnjakinja iz Belog Manastira pronašla je ručnu bombu, da bi zatim 19-godišnjak na svojoj njivi kod Punitovaca oko 17 sati pronašao također odbačenu istu takvu ručnu bombu M 52 P-3.

Još jednom apeliramo na sve građane koji posjeduju eksplozivna sredstva da pozovu policiju putem telefona 192 kako bi policija preuzela takva sredstva. U slučaju dragovoljne predaje bombi ili drugih eksplozivnih sredstava ne snosi se kaznene ili prekršajne odgovornost.  



Stranica