Prevetivna akcija u okviru preventivnog projekta "Biciklirajmo biciklističkom"

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/Našice-biciklisti/20200509_095315.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Primarni cilj projekta je smanjenje broja prekršaja i kaznenih djela iz domene prometa te smanjenje stradalih sudionika u prometu  

FOTO: PU osječko-baranjska 

U subotu, 9. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Našice i Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, na području Našica i Đurđenovca organizirali su preventivnu akciju usmjerenu na bicikliste.

Akcija je provedena u okviru preventivnog projekta "Biciklirajmo biciklističkom", kojem je cilj povećavanje razine sigurnosti svih sudionika u prometu, a prvenstveno biciklista.

Primarni cilj projekta je smanjenje broja prekršaja i kaznenih djela iz domene prometa te smanjenje stradalih sudionika u prometu.

Policijski službenici educirali su bicikliste o prometnim pravilima koji se odnose na vozače bicikla te im tom prilikom uručili i informativno edukativni letak u kojemu su opisana prometna pravila ali i uređaji i oprema koju svaki bicikli koji sudjeluje u prometu mora imati.

Također su policajci kroz edukaciju građanima skrenuli pozornost i na daljnju potrebu pridržavanja mjera socijalne distance i ostalih propisanih mjera Stožera civilne zaštite u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

Policijski službenici i dalje će djelovati u cilju preventivnog educiranja svih građana i sudionika u prometu te na taj način doprinijeti povećanju sigurnosti i svjesnosti svih sudionika u prometu o riziku sudjelovanja u prometu.
 

Stranica