Preventivno edukativni video "Budi tolerantan"

Slika /2020/1PREVENCIJA/Prevencija 1.jpg

Video je izrađen kako bi se izbjeglo protupravno ponašanje u samom početku te na taj način preveniralo razvijanje kažnjivih radnji

FOTO:Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnera izradilo je preventivno edukativni video „Budi tolerantan“ namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola, te učenicima  srednjih škola u kojem poznati mladi ljudi sa društvenih mreža – influenceri pozivaju sve na kulturu dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja.
 
U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama glavnog Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, odgojno-obrazovne ustanove na području Policijske uprave su upoznate da putem MUP-ovog Youtube kanala, Zoom ili Microsoft teams aplikacija razrednici viših razreda osnovnih škola i srednjih škola s ovim videom upoznaju učenike kako bi ih se potaklo na aktivizam u borbi protiv nasilja, govora mržnje i svih ostalih oblika netolerantnog ponašanja.
 
„Upitnik za samoprocjenu tolerancije“, preuzet iz knjige pod nazivom „O toleranciji“ autorice psihologinje Mirjane Krizmanić, kojom učenici i nastavnici mogu sami izvršiti procjenu koliko je njihovo ponašanje i ponašanje njihovih članova obitelji u svakodnevnom životu tolerantno.
 
Video je izrađen s naglaskom na influencerima koji pričaju o toleranciji, kulturi dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja kako bi se izbjeglo protupravno ponašanje u samom početku te na taj način preveniralo razvijanje kažnjivih radnji.
 
Videospot „Budi tolerantan“ dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova na poveznici: https://youtu.be/bsnK8igfeUc
 

Stranica