Preventivni projekti „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“ na Međunarodnom košarkaškom turniru Holding Vrijednosnice Osijek

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/Budi navijač a ne razbijač/IMG_2907.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Navijačima su podijeljeni edukativno-informacijski letci s ciljem upoznavanja veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja

FOTO:PU osječko-baranjska

U subotu i nedjelju, dana 17. i 18. rujna 2022. godine u Maloj dvorani – Gradski vrt u Osijeku održan je Međunarodni košarkaški turnir Holding Vrijednosnice Osijek na kojem su sudjelovali KK Spartak Office Shoes Subotica, OKK Sloboda Tuzla, PVSK Veolia Pecs i KK Vrijednosnice Osijek.

Prije početka košarkaških utakmica policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske proveli su lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“.

Gledateljima i navijačima su podijeljeni edukativno-informacijski letci s ciljem upoznavanja veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja te o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

Cilj  je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati za klub za koji navijaju, bez vrijeđanja i omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja.
 

Stranica