Preventivni projekt „Živim život bez nasilja“

  • Slika /ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA/20191204_092918.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici provodili su radionice i edukacije u školama.

Tijekom mjeseca studenog, u sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, policijski službenici Odjela prevencije provodili su radionice i edukacije u školama na području Osječko-baranjske županije. U aktivnosti su se uključili i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Osijek.
 
Razlog posjeta bio je dogovor sa djelatnicima osnovnih škola i druženja sa učenicima, kako bi upoznale učenike i nastavnike o načinu rada i važnosti policije i Centra 112.
 
Radionice su organizirane u osnovnim školama u Čepinu, Lugu i Našicama kao i u Srednjoškolskom đačkom domu u Osijeku, sukladno Nacionalnom preventivnom projektu „Živim život bez nasilja“. Policajci su razgovarali s učenicima o problemima nasilja u školama i oko škola, tzv. Bullyingu. Skrenuli su im pozornost i na „moderni“ način nasilja, tj. nasilja putem društvenih mreža, koje se često događa među djecom i mladima.  
 
Učenici i njihovi nastavnici upoznati su s problemima nasilja te sa zakonskim mogućnostima njegova sprječavanja i prijavljivanja. Policijski službenici pojasnili su im pojam nasilja, kako prepoznati nasilje i kako se zaštititi a sve sa namjerom usmjeravanja na važnost prijavljivanja nasilja. Radionica je temelj i poticaj djeci i mladima na nenasilno ponašanje i stvaranje kulture tolerancije.
 
Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ i dalje će se provoditi u obliku edukativnih predavanja i radionica među mladima sa temom svih vrsta nasilja, kako bi se pridonijelo rješavanju problema nasilja među mladima.

Stranica