Preventivni projekt "Živim život bez nasilja"

  • Slika /2020/Živim život bez nasilja/IMG-2f89fb48a349391d8cf19d4ea1c296b3-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama podržao je i Grad Našice

FOTO: PU osječko-baranjska

U srijedu, 25. studenog, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kontakt policajci Policijske postaje Našice i policijski službenik Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Policijski službenici su uz informativno-edukativni štand u centru Grada Našica, građanima Grada Našica ukazali na problem nasilja u društvu, te prikazali svoj preventivni rad u borbi protiv nasilja općenito, a posebice u borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. 

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja i prisutno je u svim socijalnim skupinama. Koliko god se žrtvi, osobi koja trpi nasilje, situacija čini bezizlaznom, postoje mogućnosti izbora i promjene. Upravo je to jedan od značajnijih razloga provedbe projekta koji ukazuje na pravo na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja.

Pojedina istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina, prije nego što konačno odluče potražiti pomoć.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama podržao je i Grad Našice te financirao promotivne materijale (majice, kemijske olovke, privjeske i dr.) koji su podijeljeni građanima Grada Našica u svrhu povećanja vidljivosti problema nasilja općenito, a posebice nasilja nad ženama.   

Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti po nacionalnom preventivnom projektu pod nazivom „Živim život bez nasilja“, u kojemu mlade ljude u osnovnim i srednjim školama, kao i njihove roditelje, na području cijele županije učimo prepoznati nasilje i kako reagirati na nasilje.

Ovakav način preventivnog djelovanja policije nastaviti će se i ubuduće s ciljem postizanja što boljeg i pozitivnijeg općeg stanja sigurnosti kao i s ciljem smanjenja represivnog djelovanja policije.
 
 
 

Stranica