Preventivne aktivnosti lokalnog projekta "Biciklirajmo, biciklističkom" u Antunovcu i Kešincima

  • Slika /2021/biciklirajmo biciklističkom Antunovac i Kešinci/Kešinci 6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mladim biciklistima je održano edukativno predavanje kako se sigurno i pravilno kretati u prometu

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer 8. svibnja i danas 9. svibnja, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske sudjelovali su u provedbi 2 biciklijade koje su organizirane od strane Udruge „Korijeni pustare“  i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kešinci, a sukladno preventivnim aktivnostima lokalnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“.

Dana 8. svibnja, održana je sedma rekreativno-edukativna biciklijada u kojoj je sudjelovalo oko 20 sudionika. Kako je ruta kretanja većinom prolazila dijelovima gdje se biciklisti moraju kretati kolnikom, prije polaska sudionici su informirani o sigurnom i pravilnom kretanju biciklista na kolniku. Od strane policijskih službenika Policijske postaje Čepin biciklistima su podijeljeni reflektirajući prsluci i informativni leci vezani uz preventivni projekt „Biciklirajmo, biciklističkom“.

Dana 9. svibnja, održana je druga Vatrogasna biciklijada u kojoj je sudjelovalo oko 80 biciklista. Budući da se biciklom koristi različita populacija, policijski službenici Odjela prevencije su odrasle sudionike prije polaska informirali kako na pravilan i siguran način sudjelovati kao biciklist u prometu jer poznavanjem i poštivanjem prometnih propisa direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Svakodnevna vožnja biciklom ima pozitivne učinke na zdravlje organizma pojedinca, no kretanje biciklom u prometu povećava rizik nastanka ozljeda uslijed padova i sudara s drugim sudionicima u prometu. Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, vrlo je važno posebnu pozornost usmjeriti na mjere prevencije kod mladih poput nošenja zaštitne opreme, kacige i edukacijom.

Mladim biciklistima je održano edukativno predavanje kako se sigurno i pravilno kretati u prometu. Nakon predavanja kroz mjesto Kešinci, mladi biciklisti su primijenili stečena znanja i pravila ponašanja tijekom vožnje biciklima, u pratnji policijskih službenika Odjela prevencije i Policijske postaje Đakovo.

Ovakva događanja su i prilika građanima da mogu u neposrednom kontaktu sa policijskim službenicima s naglaskom na prevenciju, razmijeniti iskustva i dodatno se informirati.
 

Stranica