Preventivne aktivnosti lokalnog preventivnog projekta "Biciklirajmo, biciklističkom" provedene na području Grada Osijeka

  • Slika /2022/1PREVENCIJA/Biciklirajmo na području II policijske postaje/IMG-765712e1f19a3f6617fc81a4e9275d5c-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom provedbe preventivnih aktivnosti policijski službenici su vozačima bicikala koji su propisno upravljali biciklima uručili reflektirajuće prsluke

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i II. policijske postaje Osijek danas su proveli aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ na području Grada Osijeka. 
 
Sukladno lokalnom preventivnom projektu „Biciklirajmo, biciklističkom“ kontinuirano se provode preventivne aktivnosti te su i ovom prilikom policijski službenici naglasak postupanja policije usmjerili na preventivnim mjerama odnosno na upozoravanju i edukaciji svih sudionika u prometu, a posebno biciklista s ciljem smanjenja broja stradalih.
 
Odrasla populacija biciklista je dodatno informirana o propisnoj vožnji odnosno posebnoj pozornosti na prometne znakove, a posebno one koji se odnose na vozače bicikala jer time pridonose poboljšanju vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 
Mladi biciklisti su dodatno informirani o sigurnoj vožnji i mjerama prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige i reflektirajućeg prsluka, da se tijekom kretanja po pješačkoj stazu bicikl gura, da nije dozvoljeno upravljati biciklom i za vrijeme vožnje koristiti mobitel te da su dolaskom do pješačkog prijelaza dužni sići s bicikla i pregurati ga, a ne voziti.
 
Tijekom provedbe preventivnih aktivnosti policijski službenici su vozačima bicikala koji su propisno upravljali biciklima uručili reflektirajuće prsluke.

Stranica