Preventivne aktivnosti "Biciklirajmo, biciklističkom" i "Sigurnost u cestovnom promet" u Donjem Miholjcu

  • Slika /2024/Prevencija/Preventivne aktivnosti DMiholjac/IMG_20240820_100638.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici za poslove prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Donji Miholjac 20. kolovoza proveli su aktivnosti preventivnih projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“ .

Preventivne aktivnosti su provedene na području općina Viljevo i Podravske Moslavine za čije područje je posebna značajka da se biciklisti kreću kolnikom, budući nema biciklističkih staza ili biciklističkih traka.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u kojem sudjeluju biciklisti i vozači osobnih prijevoznih sredstava, policijski službenici su te skupine sudionika dodatno informirali o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa koji direktno pridonose poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Da bi se tijekom vožnje biciklom i osobnim prijevoznim sredstvom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme - reflektirajućeg prsluka, koji moraju nositi u slučaju smanjenje vidljivosti danju i noću obavezno, kao i koristiti svjetla na biciklu.

Tijekom postupanja biciklistima i vozačima osobnih prijevoznih sredstava su uručeni informativni leci, dok su biciklistima koji su tijekom vožnje uočeni kako se propisno kreću uručeni reflektirajući prsluci.

Stranica