Prevencija na Svjetskom danu bicikla u Donjem Miholjcu

  • Slika /2024/Prevencija/biciklirajmo biciklističkom/362024/IMG_20240603_110952.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivna akcija je provedena sukladno preventivnim projektima „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“

FOTO: PU osječko-baranjska

Na inicijativu Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s gradom Donjim Miholjcem i Turističkom zajednicom grada u Donjem Miholjcu, na trgu A. Starčevića održana je preventivna akcija „Za sigurnu vožnju“ u okviru obilježavanja Svjetskog dana bicikla.
 
Preventivna akcija je provedena sukladno preventivnim projektima „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“. Ovu manifestaciju posjetili i učenici Osnovne škole Augusta Harambašića iz Donjeg Miholjca kojom prilikom su ih policijski službenici za prevenciju dodatno informirali o sigurnom i pravilnom sudjelovanju u prometu kada se kreću kao pješaci, biciklisti i vozači pomoćnih pješačkih sredstava.
 
Također su u ovoj akciji sudjelovali i učenici srednje škole iz Donjeg Miholjca koji su informirani kako na siguran i pravilan način sudjelovati u prometu kada voze bicikl ili osobno prijevozno sredstvo.
 
Kod sudjelovanja u prometu s biciklima, ali i osobnim prijevoznim sredstvom za srednjoškolce, naglašeno je korištenje zaštitne kacige tijekom vožnje, kao i korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće odjeće tijekom smanjenje vidljivosti danju i noću. U oba preventivna projekta naglasak je na informiranju i educiranju građana, a posebno djece i mladih, s ciljem smanjenja broja stradalih u prometu. Nakon informiranja osnovnoškolcima i srednjoškolcima su uručeni prigodni, reflektirajući privjesci kao i informativnih leci.
 
Na ovoj preventivnoj manifestaciji sudjelovali su i predstavnici MK „Kamikaze“ iz Donjeg Miholjca koji su mladima ispričali svoja iskustva tijekom upravljanja motociklima i mopedima, te im ukazali na važnost poštivanja prometnih propisa vezanih uz sigurnost u cestovnom prometu.

 

Stranica