Prevencija na školskom turniru „Uskrs i košarka se vole“

  • Slika /2024/Prevencija/košarkaški turnir Osijek/sl4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijske službenice predstavile su preventivne projekte „Budi navijač, a ne razbijač“, „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“

FOTO: PU osječko-baranjska

Učenici srednje Strojarske tehničke škole Osijek jučer su odigrali košarkaški među razredni turnir 3x3 pod nazivom „Uskrs i košarka se vole“.  Turniru su se pridružile policijske službenice za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske i policijske službenice I. Policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin koje su predstavile preventivne projekte „Budi navijač, a ne razbijač“, „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“.
 
Sve sudionike sportskog natjecanja bitno je osvijestiti da razvijaju kulturu navijanja, da budu tolerantni i poštuju jedni druge bez obzira na različitost, na „fair play“ igru, da se na sportska događanja dolaze zabaviti sa svojom obitelji i prijateljima i miroljubivo navijati za svoj klub ili ekipu, da poštuju zakonske propise te  izbjegavaju bilo kakav oblik mržnje, nasilja, uništavanja i vrijeđanja.
 
Istaknuta je aktualna kampanja Postani policajac 2024. godine koju provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Informacije za oba oblika obrazovanja možete dobiti  na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresi e-pošte: postani.policajac@policija.hr.

Stranica