Prevaren kod kupnje dionica

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Racunalna prijevara 2.jpg

Građanin je prevaren za više od 70 tisuća kuna

FOTO: Ilustracija

S ciljem ulaganja u dionice i trgovanja putem Interneta, 52-godišnji hrvatski državljanin se početkom rujna registrirao s osobnim podacima na Internet stranici koja se predstavljala kao tvrtka koja se bavi trgovanjem dionicama te za registraciju uplatio novčani polog oko 1500 kuna.

Oštećeni je potom stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu se predstavila kao financijski konzultant tvrtke te je nepoznatoj osobi putem Internet aplikacije omogućio pristup svom mobilnom uređaju i prijenosnom računalu.

U  periodu od 13. do 19. rujna, putem Internet aplikacije nepoznati počinitelj obavio je nekoliko transakcija prijenosa novčanih sredstava s tekućeg računa 52-godišnjaka na nepoznate račune, a koje transakcije je oštećeni potvrđivao unosom koda u internet aplikaciji svoje banke.

U svrhu lažnog ulaganja u dionice i internet trgovinu, s računa 52-godišnjaka isplaćeno je oko 70 tisuća kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio, niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem. 
 

Stranica