Prekršaji vozača u cestovnom prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_autocesta01.jpg
Na području PU osječko – baranjske od 15. do 17. ožujka policijski službenici u prometu su zatekli 38 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Trideset četiri bili su vozači osobnih automobila, a četiri vozači bicikla. Od evidentiranih 18 prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, 18 ih je evidentirano  u vremenu od 23 sati 16. veljače do 6  sati 17. veljače.

U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, policijski službenici evidentirali su još 254 prekršaja od čega 115 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 66 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, četiri slučaja upravljanja vozilom pod zabranom, dva upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 53 ostali prekršaj.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 15. ožujka u 00,45 sati u Valpovu  kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu upravljajući vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Mladić je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 21,20 sati, 15. ožujka u Reisnerovoj ulici  u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen.

U subotu, 16. ožujka, u 13,25 sati u Zagrebačkoj ulici u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a 65-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao osobnim automobilom utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu. Vozač je uhićen.

Istog dana u 22,05 sati u Marijancima dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a 21-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,98 grama po kilogramu.

Dana 17. ožujka u 01,20 sati u Dardi policijski službenici zaustavili su osobni automobil  kojim je upravljao  26-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica