Prekršaji u cestovnom prometu tijekom vikenda

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija03.jpg
Od 5. do 7. travnja na području PU osječko – baranjske policijski službenici u prometu su je evidentirali 21 prekršaj vožnje uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (18 vozača osobnih automobila i tri vozača mopeda).
 
U navedenom periodu, osim prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi vozača, evidentirali su još 229 prekršaja, od čega 116 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 61 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 6. travnja u 22,20 sati u Velimirovcu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,55 grama po kilogramu.
 
U petak, 5. travnja, u 8,55 sati na državnoj cesti broj 518 (Brijest - Osijek) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilogramu.
 
U 00,15 sati 6. travnja na državnoj broj 34 (Josipovac - Petrijevci) dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,36 grama po kilogramu.
 

Stranica