Predstavljen Twinning projekt

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/TWINNING.jpg

OSIJEK - U prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske, 25. siječnja 2012. godine lokalnim medijima je održano predstavljanje EU IPA 2009 Twinning projekta koji se odnosi na jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece, te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta.

U prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske, 25. siječnja 2012. godine lokalnim medijima je održano predstavljanjeEU IPA 2009 Twinning projekta koji se odnosi na jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece, te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta.

Cjelokupan projekt, koji je započeo u rujnu 2011. godine i trajat će 18 mjeseci na razini MUP-a RH, predstavili su dr. Andrew Bailey, stalni twinning savjetnik zemlje partnera policije Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Austin Hunter, savjetnik za odnose s javnošću. Ovaj EU Twinning projekt provodi se uz pomoć Policijske službe Sjeverne Irske (PSNI) i tvrtke Nothern Ireland Co-operation Overseas – NICO ( twinning partner države članice EU ) te je vrijedan 800.000 eura koji će se izdvojiti za edukaciju stručnjaka koji se bave zaštitom djece i maloljetnih osoba te 813.000 eura koji će se izdvojiti za nabavu opreme za jačanje kapaciteta policije u suzbijanju kaznenih djela na štetu djece. projekt u potpunosti financira Europska unija.

Svrha projekta je poboljšanje sposobnosti te jačanja kapaciteta hrvatske policije, socijalnih službi, pravosudnih tijela, zdravstvenih djelatnika i socijalnih radnika u području prevencije i suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece kao i povećanje javne svijesti u području prevencije i suzbijanja ove vrste kaznenih djela.



Stranica