Poziv za testiranje kandidatima/kinjama za prijem u državnu službu na određeno vrijeme u Policijsku upravu osječko-baranjsku

Slika /2022/eOsobna iskaznica/20221010_104842.jpg
FOTO: Ilustracija
 

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA
 
 
Komisija za provedbu oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice u Policijsku upravu osječko-baranjsku
objavljenog na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave i web stranici Policijske uprave osječko-baranjske od 19.02.2024. godine, objavljuje
 
 
POZIV NA TESTIRANJE I RAZGOVOR (INTERVJU)
 
KANDIDATIMA/KINJAMA
 
 
koji/e su podnijeli/e pravovremene i uredne prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa za prijam u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene duže vrijeme odsutne državne službenice u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu osječko-baranjsku, objavljenog na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave i web stranici Policijske uprave osječko-baranjske od 19.02.2024. godine.
 
 
TESTIRANJE SE PROVODI ZA SLJEDEĆE RADNO MJESTO
 
 
1. POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO-BARANJSKA
Sektor za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove
Odjel pisarnice
 
 - Administrativni referent - 1 izvršitelj/ica
 
ODRŽAVANJE PISMENOG TESTIRANJA
 
 
          Pismeno testiranje kandidata za navedeno radno mjesto održati će se dana 14.03.2024 godine (četvrtak) u 09:00 h u Osijeku, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31000 Osijek.
 
Dolazak kandidata/kinja u Policijsku upravu osječko-baranjsku, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31000 Osijek predviđen je najmanje 15 minuta prije početka pismenog testiranja radi provjere osobnih podataka.
 
          Provjera znanja će se provesti pisanim testom provjere znanja bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se kandidat prijavio.
         
Kandidati koji ispunjavaju uvjete oglasa biti će obavješteni i putem telefona o vremenu održavanja testiranja.
          Pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje objavljeni su na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr  i web stranici Policijske uprave osječko-baranjske http://osječko-baranjska-policija.gov.hr istovremeno s objavom oglasa.
          Kandidati koji nisu podnijeli pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na oglas te im se dostavlja pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom prijavljenim na oglas.
 
PRAVILA TESTIRANJA
 
          1. Po dolasku na provjeru znanja, od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet, osobe za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju formalne uvjete propisane oglasom kao i osobe za koje se utvrdi da nisu podnijele prijavu na oglas za radno mjesto za koje se obavlja testiranje, ne mogu pristupiti testiranju.
 
NAPOMENA: Kandidati/kinje koji dođu u zgradu gdje se održava testiranje nakon vremena određenog za početak testiranja, neće moći pristupiti testiranju.
 
          2. Po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata/kinja, kandidati/kinje će biti upućeni u dvoranu gdje će se održavati testiranje znanja potrebnog za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se raspisuje oglas.
 
          3. Za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina, kandidatima/kinjama se dodjeljuje od 0 do 10 bodova. Smatra se da su kandidati/kinje zadovoljili/e na testiranju ako su za svaki dio provjere znanja, sposobnosti i vještina dobili/e najmanje 5 bodova.
 
          4. Za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:
 
- koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama;
- koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva;
- napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija bez odobrenja osobe koja provodi   testiranje;
- razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama niti na drugi način remetiti koncentraciju
  kandidata/kinja;
- prepisivati od ostalih kandidata.
 
Ukoliko pojedini kandidat/kinja prekrši pravila iz točke 4. bit će udaljen/a s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Komisija neće priznati niti ocijeniti.
NAPOMENA: Za vrijeme boravka u prostorijama gdje se održava testiranje kandidati/kinje su dužni/e poštivati kućni red i postupati prema uputama Komisije za provedbu oglasa. U slučaju kršenja kućnog reda i nepridržavanja uputa službenih osoba, kandidati/kinje će biti upozoreni/e na primjeren način, a ako se i dalje nastave neprimjereno ponašati bit će udaljeni/e s testiranja te će se smatrati da su odustali/e od daljnjeg postupka testiranja.
 
          5. Na razgovor (intervju) pozvat će se 10 kandidata/kinja koji su ostvarili najviše bodova na testiranju.
 
          Ako je na testiranju zadovoljilo manje od 10 kandidata, na razgovor će se pozvati svi kandidati koji su zadovoljili na testiranju.
 
 Svi kandidati koji dijele 10. mjesto nakon provedenog testiranja pozvat će se na intervju.
 
          Komisija će s kandidatima/kinjama koji/e su zadovoljili/e na pismenom testiranju održati razgovor (intervju) istoga dana 14.03.2024. godine (četvrtak), u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske u Osijeku, Trg Lavoslava Ružičke 1, s početkom u 10,00 sati.
 
Komisija će u razgovoru s kandidatima utvrditi znanja, sposobnosti i vještine, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad, interese te rezultate ostvarene u njihovu dosadašnjem radu.
 
Rezultati razgovora (intervjua) boduju se na isti način kao i testiranje, tj. svakom pojedinom kandidatu/kinji se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10.
 
 
                     Komisija za provedbu oglasa
 

Stranica