Požari na otvorenim površinama

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/pozar01.jpg

OSIJEK - Na području Slavonije i Baranje 19. listopada zabilježena su četiri požara na otvorenim površinama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena.

Na području Slavonije i Baranje 19. listopada zabilježena su četiri požara na otvorenim površinama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prvi požar dogodio se na poljoprivrednoj površini u predjelu zvanom „livada Čemin“ između mjesta Jagodnjak i Novi Čeminac, oko 10 sati, kada je 56-godišnjak iz Jagodnjaka palio kukuruzište. Vatra se proširila na susjedno polje, a muškaraca koji je pokušao ugasiti požar zahvatio je plamen uslijed čega je zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život te je prevezen u KBC Osijek. Požar su ugasili djelatnici DVD Jagodnjak. Slijedi daljnji rad.

Nadalje, oko 14 sati, na poljskom predjelu Radikovci i Čamagajevci dogodio se požar kada je 63-godišnjak iz Rakitovice zapalio kukuruzište na svojoj njivi. Vatra se proširila na susjedno polje kukuruza. Protiv muškarca policija podnosi optužni prijedlog.

U poljskom predjelu „Pašnjak“ u blizini mjesta Silaš, oko 18,50 sati, došlo je do požara na njivi zasađenoj kukuruzom. U požaru je izgorjelo oko 5,7 hektara kukuruza. Slijedi daljnji rad.

U noćnim satima,oko 23,10 sati na poljoprivrednoj površini u Laslovu, došlo je do požara tristotinjak bala sijena. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Laslovo. Slijedi daljnji rad.



Stranica