Požari

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/pozar02.jpg

SLAVONIJA/BARANJA - Nekoliko požara na otvorenim površinama.

 U Švajcarnici, 5. listopada oko 11,30 sati zapalila se suha trava i raslinje u vrtu obiteljske kuće. U požaru su izgorjela dva plasta sijena i 17 stabala šljiva nakon čega se požar proširio na susjedni voćnjak gdje je opožareno 150 stabala bresaka. Požar su lokalizirali pripadnici JPVP Beli Manastir.  Šteta će se utvrditi naknadno. Slijedi daljnji rad.

U blizini mjesta Grabovac, 5. listopada oko 12 sati, 63-godišnjak je spaljivao biljni otpad na poljoprivrednoj površini. Prilikom spaljivanja nije poduzeo odgovarajuće mjere zaštite od požara te se vatra proširila na susjednu poljoprivrednu površinu Protiv muškarca policija slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 2 Odluke o posebnim mjerama zaštite od požara.

U blizini mjesta Petrijevci u polju 5. listopada oko 11,30 sati 45-godišnjak je zapalio kukuruzište. Vatra se proširila na susjednu njivu na kojoj je izgorjelo oko četiri jutra neobranog kukuruza. Požar su ugasili djelatnici DVD Petrijevci. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 20 tisuća kuna. Slijedi obavijest o događaju ODO-u.

 Između mjesta Cret Viljevski i Kapelne 5. listopada oko 23,27 sati došlo je do požara obranog kukuruzišta. Tom prilikom požarom su zahvaćene i dvije bandere u vlasništvu HEP-a koje su nagorjele. Požar su ugasili djelatnici DVD Viljevo. Slijed daljnji rad.



Stranica