Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obilježili svjetski dan sporta

  • Slika /2023/PREVENCIJA/Dani sporta/dan sporta17.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Natjecalo se više od 1.000 djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta

FOTO: PU osječko-baranjska 

TAFISA, svjetska asocijacija „Sporta za sve“, organizira Svjetski dan sporta „Challange day – Dan izazova“, jednu od najmasovniju međunarodno sportsko rekreacijsku manifestaciju u kojoj sudjeluje 50-tak zemalja svijeta. Obilježava se svake godine posljednje srijede u mjesecu svibnju. Tog dana se pozivaju građani da se uključe minimalno 15 minuta u neki oblik sportsko rekreacijskih aktivnosti.
 
Ove godine policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske nadolazeći „Međunarodni Dan sporta“ obilježili su dana 4.5.2023. godine na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku kada su se pridružili Plazma sportskim igrama mladih gdje se više od 1.000 djevojčica i dječaka osnovnoškolskog uzrasta natjecalo u miješanim timovima i na taj način su poticali na jačanje svijesti o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.
 
Policijski službenici za prevenciju su djeci, njihovim roditeljima i ostalim gledateljima predstavili svoje preventivne projekte, lokalni „Budi navijač, a ne razbijač“ i nacionalni „Zajedno protiv govora mržnje“, „Zdrav za 5“ i „Zajedno više možemo“.
 
Cilj je usmjeriti navijače i mlade igrače na promicanje zdravog načina života u sportskom duhu, na "fair play" igru, na razvoju kulture navijanja i komunikacije, na toleranciju, poštivanje svih sudionika natjecanja bez obzira gdje žive i odakle dolaze,  koje su vjere, nacionalnosti, boje kože.
 
Poruku koju policijski službenici šalju svima, bez obzira na starosnu dob, je da se na sportska natjecanja prvenstveno dolaze zabaviti, miroljubivo navijati za svoj klub, isključujući bilo kakav oblik, vrijeđanja, omalovažavanja, mržnje i nasilja.
 
Osim policijskih službenika za prevenciju, događaju su prisustvovali i policijski službenici-kriminalistički tehničari Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove Policijske uprave koji su predstavili opremu, vozilo za traseološku obradu mjesta događaja kaznenog djela i tehniku koju koriste u obavljanju svojih svakodnevnih poslova i izazovnih zadataka i kontakt policajci I. Policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin te su svi zajedno predstavili i kampanju „Postani policajac/policajka“.

Stranica