Policijski službenici educirali zaposlenike tvrtke "BELJE PLUS" d.o.o. o odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama

  • Slika /2022/Edukacija tvrtka Belje/preuzimanje (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača traktora i radnih strojeva

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir danas su u prostorijama tvrtke „BELJE PLUS“ d.o.o. u Grabovcu proveli edukaciju 40 zaposlenika navedene tvrtke prvenstveno o odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ali i o načinima na koje se mogu spriječiti kaznena djela protiv imovine. 
 
Cilj edukacije je povećanje svijesti svih sudionika u prometu, a naročito vozača traktora i radnih strojeva o nužnosti poštivanja prometnih propisa (teret na vozilu, vozila pod pratnjom, tehnička ispravnost, iznošenje blata na kolnik i dr.) te prihvaćanja pravilnog ponašanja u prometu radi smanjenja broja najtežih prekršaja koji izravno dovode u opasnost vozače i druge sudionike u prometu.

Zaposlenici su savjetovani kako da ne postanu žrtve imovinskih kaznenih djela, a prije svega krađa, teških krađa, računalnih prijevara te prijevara na kućnom pragu s posebnim naglaskom na sprječavanje prijevara na štetu starijih osoba (puštanje nepoznatih osoba u dom, lažno predstavljanje s ciljem provjere navodnih krivotvorenih novčanica i dr.),  posebice u procesu uvođenja eura kao službene valute umjesto hrvatske kune koji započinje od 1. siječnja 2023. godine.

Edukaciju su proveli policijski službenici Žarko Jurak policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu, Marin Bošnjak policijski službenik za prevenciju te Bojan Baksa policijski službenik zajedno s Zoranom Bešenjiem iz Stanice za tehnički pregled vozila Beli Manastir.

Stranica