Policija spasila migrante, među njima i dvoje djece

  • Slika /2021/Migranti PGP Dalj/sl1.jpg
  • Slika

Državljani Sirije izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu

FOTO: PU osječko-baranjska

Jučer, 12. veljače, oko 10 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Aljmaš, policijski službenici prilikom redovne ophodnje pronašli su državljanina Sirije (2002.) koji je zatražio pomoć policije jer se njegova obitelj nalazili na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.

Odmah po saznanju policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri ženske osobe (1973., 1998. i 1999.) i dvoje djece (2016. i 2017.) koji su se nalazili na nepristupačnom terenu okruženi nabujalom vodom.

Pronađene osobe policijski službenici su prevezli na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti. Osobe su tijekom jučerašnjeg dana otpuštene iz bolnice.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Stranica