Policija pronašla bombe i minu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Bomba.JPG

Slijedi kaznena i prekršajna prijava

FOTO: PU osječko-baranjska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i prekršaj iz „Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina“.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, 12. svibnja obavljene su pretrage doma na dvije adrese na području Bijelog Brda, tijekom kojih su policijski službenici pronašli 267 metaka, sedam spremnika za automatsku pušku, cijev s okidačem, zračnu pušku i četiri ručne bombe i minobacačku minu što je oduzeto uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta.
 
Slijedi kaznena i prekršajna prijava.
 
Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.
 
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija predaju policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
 
O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica