Policija privodi sudionike nereda

  • Slika /2020/Neredi navijača/IMG_20200730_095234.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet još deset osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku

FOTO: PU osječko-baranjska 

Policijska uprava osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine.

Kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen je identitet još deset osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima nakon odigranog 36. kola  HNL između nogometnih klubova NK Osijeka i NK Lokomotiva na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku.

Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su hrvatski državljani sa područja Osijeka u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje i to: 22-godišnjak, 30-godišnjak, 31-godišnjak, 33-godišnjak, 35-godišnjak, 38-godišnjak, 47-godišnjak, 49-godišnjak, 52-godišnjak i maloljetnik, a zbog sumnje da su počinili kaznena djela  „Napad na službenu osobu“, „Izazivanje nereda“ i „Oštećenje tuđe stvari“.

Temeljem naloga suda obavljeno je pet pretraga domova i drugih prostorija, gdje je pronađena i oduzeta odjeća i navijački rekviziti koje su osobe koristile tijekom sudjelovanja u izgredima.     
Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.

Ranijim provedenim izvidima jedna osoba je prekršajno procesuirana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“ te je proglašena krivom i određena joj je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i „NK Osijek“, zabrana odlaska u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i „NK Osijek“, s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne (1) godine.

Za ukupno trinaest osoba za koje je utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela propisane su sljedeće zatvorske kazne:
- Kazneno djelo „Izazivanje nereda“, opisano u članku 324. Kaznenog zakona, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.
- Kazneno djelo „Napad na službenu osobu“, opisano u članku 315. Kaznenog zakona, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do osam godina.
- Kazneno djelo „Uništenje tuđe stvari“ opisano u članku 235. Kaznenog zakona, propisana je  je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.  

Policijski službenici Policijske uprave osječke-baranjske nastavljanju s daljnjim kriminalističkim istraživanjem i utvrđivanja identiteta svih sudionika te procesuiranje istih zbog njihove kaznene ili prekršajne odgovornosti.     
 

Stranica