Pojačane mjere u prometu za vikend - najava

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policajac_autocesta_uspravna.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici pojačano će nadzirati promet.

Na području PU osječko – baranjske 13. i 14. travnja provest će se pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.
 
Na području PU osječko – baranjske jučer, 11. travnja, policijski službenici u prometu su zaustavili tri vozača koji su upravljali vozilom uz prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla).
 
Istoga dana, od 8 do 13 sati, na području PU osječko-baranjske provedene su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima i na prekršaje pješaka. Policijski službenici evidentirali su ukupno 54 prekršaja od čega je 1 prekršaj vezan za alkohol, 4 prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima, 24 prekršaja pješaka (4 prolaska kroz raskrižje na znak crvenog svjetla za pješake i 20 prekršaja prelazaka preko kolnika u naselju na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza), jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom te 10 ostalih prekršaji.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 13,15 sati u Ulici Martina Divalta u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,06 grama po kilogramu.
 
U 21,50 sati na državnoj cesti broj 34, kod skretanja za Tiborjance, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su policijski službenici kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina, sudionika nesreće, evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 

Stranica