Pojačane mjere u prometu

Slika akcija prometa/moto skupina/moto01_300_200.jpg

Odjel za sigurnost cestovnog prometa je 25. i 27. srpnja 2012. godine proveo pojačane mjere u nadzoru cestovnoga prometa. Pojačane mjere provedene su angažiranjem moto skupine u čemu je sudjelovalo 6 moto ophodnji i to na području Donjeg Miholjca, odnosno Našica. Tijekom provođenja pojačanih mjera utvrđeno je ukupno 125 prekršaja. Od ukupnog broja poduzetih mjera, 36 mjera odnosi se na ciljani prekršaj (alkohola u krvi vozača), 9 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 10 vozača zatečeno je da upravlja neregistriranim vozilima odnosno vozilima kojima je istekla važnost prometne dozvole i 70 ostalih prekršaja ( pojas, kaciga i dr.)

Za istaknuti je da su na ovom području prema vrsti vozila zatečena 4 vozača osobnog automobila, 2 vozača traktora te 28 biciklista kod kojih je utvrđena koncentracija alkohola u krvi veća od 0,50 grama po kilogramu. Najviša očitana koncentracija alkohola od 2,85  promila je utvrđena kod vozača bicikla.

Prometna je policija također za vikend provela pojačan nadzor cestovnog prometa na području PU gdje je utvrđeno ukupno 61 mjera, od čega su 24 alkohola i 1 droga, te 36 ostalih prekršaja.



Stranica