Početak akcije "Poštujte naše znakove"

Slika /2019/POSTUJTENASEZNAKOVEPRESICA0509/IMG_9945 ok.jpg

U PU osječko-baranjskoj započela akcija "Poštujte naše znakove"

Danas, 9. rujna u jutarnjim satima, policijski službenik PU osječko-baranjske Zoran Jurković, u eteru Slavonskog radija uputio je apel na oprez vozačima prilikom vožnje u zonama škola te poslao upozorenje roditeljima školaraca za potrebu praktične edukacije ponašanja u prometu svoje djece na putu do škole.
 
Kao što  je već najavljeno na konferenciji za medije prije nekoliko dana (o čemu možete pročitati OVDJE) Policijska uprava osječko-baranjska provodi akciju i u ovoj školskoj godini  „Poštujte naše znakove“.
 
U akciji, koja se provodi u sklopu strateških aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, policija će poduzeti niz aktivnosti.  Tijekom rujna policijski službenici održat će predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a prvašići će biti i prigodno darivani reflektirajućim kišnim kabanicama. Svakoga dana, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano preventivno nadzirati prometnice u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.
 
Temeljna zadaća policijskih službenika, koji će nadzirati odvijanje prometa, a po potrebi i upravljati prometom, je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika. Poduzimat će i sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno, prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu te će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola.
 
Također, tijekom rujna, policijski će službenici pojačano kontrolirati brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola radi represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine.
 
U vrijeme trajanja akcije „Poštujte naše znakove“ u zonama škola radit će i pripadnici prometne jedinice mladeći, koji će u vrijeme dolaska i odlaska djece upravljati prometom pješaka na pješačkim prijelazima u blizini škole.

Stranica