Plastičnim čepovima do skupih lijekova

  • Slika /2024/Prevencija/Plastični čepovi/640bd259ffdced90830152d1191e7a38_XL.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od 2017. godine do danas, građani i institucije s područja Osječko-baranjske županije i drugi pojedinci, prikupili su ukupno 29.740 kilograma čepova

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijska uprava osječko-baranjska od 2017. godine aktivno sudjeluje u humanitarnoj akciji "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" koju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Naime, Policijska uprava kroz razgranatu mrežu suradnje sa svim dionicima društva od građana kao pojedinaca do organizacija i institucija potiče na prikupljanje te organizira prikupljanje i predaju plastičnih čepova, a sve to kao humani čin cjelokupne zajednice koja svojom sinergijom prikuplja materijalna sredstva potrebna za liječenje oboljelih od leukemije i limfoma - s fokusom na najmlađe članove našeg društva. Osim humanog karaktera, ova akcija usmjerena je i ka očuvanju i zaštiti okoliša. Policijska uprava osječko-baranjska provodi nacionalni preventivni projekt "Zdrav za 5" te tako akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" osim humanog dobiva i ekološki "štih".
 
Danas, 25. siječnja 2024. godine Policijska uprava osječko-baranjska  u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, drugim državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, organizacijama civilnog društva i građanima s područja Osječko-baranjske županije predala je ukupno 1.700 kilograma prikupljenih plastičnih čepova u korist Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.
 
Osim što su danas predani čepovi, važno je istaknuti i akciju đakovačkih srednjoškolca iz Ekonomske škole Braća Radić iz Đakova, koji su strpljivim i predanim radom prikupili oko stotinjak kilograma plastičnih čepova koji će isto tako biti predani u korist već spomenute Udruge.
 
Akcija ima humani karakter, no prikupljanje plastičnih čepova u skladu je s nacionalnim preventivnim projektom Ministarstva unutarnjih poslova  „Zdrav za 5" koji u svojoj drugoj komponenti ukazuje na potrebu za ekološkom osviještenosti građana i na zaštitu okoliša.
 
Od 2017. godine od provedene prve ovakve akcije do danas, građani i institucije s područja Osječko-baranjske županije i drugi pojedinci, prikupili su ukupno 29.740 kilograma čepova!
 
Plastične čepove nastavljamo prikupljati i dalje te ovom prilikom pozivamo sve društvene subjekte i građane da se pridruže u sakupljanju čepova i u provođenju ove hvalevrijedne humane akcije.

Stranica