#ostanimoodgovorni – Sigurnost i zaštita djece na internetu - videokonfernecija

Slika /2020/1PREVENCIJA/A4 MUP sigurni internet FIN v2.jpg

Održana prva videokonferencija učenicima 7. razreda Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

FOTO:Ilustracija

Zbog proglašenja pandemije koronavirusom, skoro sve europske države otkazale su nastavu, a od 16. ožujka 2020. nastava je obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj. Od tada se nastava u tim odgojno-obrazovnim ustanovama održava na daljinu. Za više razrede osnovne škole i srednjoškolce provodi se online nastava.

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske prilagodio je svoje aktivnost trenutnoj situaciji.

Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ održao je prvu videokonferenciju učenicima 7. razreda Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.

Učenici su upoznati s različitim oblicima elektroničkog nasilja, zaštitom osobnih podatka,  kazneno-pravnom zaštitom djece i mladih s posebnim naglaskom na način postupanja u slučaju neprimjerenog sadržaja prilikom korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Videokonferenecija organizirana je uz tehničku podršku razrednika Bojana Fuderera, učitelja informatike putem aplikacije cisco-webex. Videokonrefenciji je prisustvovalo dvadesetak učenika koji su pratili predavanje te postavljali pitanja i davali svoje komentare o nekim svojim iskustvima na društvenim mrežama.

Ovakav način predavanja provodit će se svim zainteresiranim odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Županije osječko-baranjske kako bi se spriječila moguća zlouporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije na štetu djece i mladih.

Ako sumnjate na nasilje na internetu ili ako uočite nezakonit sadržaj na internetu,  možete  prijaviti na aplikaciju Red Button koja se nalazi na poveznici: https://mup.gov.hr/online-prijave/online-prijava-zlostavljanja-djeteta-red-button/281667

Za sve informacije pogledajte OVDJE.
 

Stranica