#ostanimodgovorni – održana edukacija kandidatima za vozače „B“ kategorije o sigurnosti u cestovnom prometu

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/Predavanje mladim vozačima/srpanj/F1.jpg
  • Slika
  • Slika

Pozivamo sve sudionike u prometu na međusobno uvažavanje, poštovanje i toleranciju kako bi sigurno došli do cilja

FOTO:PU osječko-baranjska

Jučer, 8. srpnja policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske održao je predavanje kandidatima za vozača „B“ kategorije u Informativnom centru policije. Predavanje je održano polaznicima tečaja Auto-škole „PILOT“ Osijek.

Policijski službenik se u teoretskom predavanju fokusirao na temu najčešćih pogrešaka u vožnji koje čine mladi vozači u prometu s naglaskom na posljedice prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači. Isto tako, polaznici su upoznati s zakonskim ograničenjima koja se odnose na mlade vozače te o nužnoj prometnoj kulturi svih sudionika u cestovnom prometu.

Konkretnim savjetima, budućim mladim vozačima, ukazano je na poželjno i zakonito sudjelovanje u prometu. Tom  prigodom prikazano je više novinskih objava i fotografija o posljedicama teških prometnih nesreća.

Navedeno edukativno-preventivno predavanje organizirano je u sklopu preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu. Cilj predavanja je educirati buduće mlade vozače o važnosti savjesnog i zakonitog prometovanja što će rezultirati smanjenjem broja stradalih osoba u cestovnom prometu.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama “mladi vozač“ je vozač motornog vozila u dobi do navršene 24. godine života, koji posjeduje vozačku dozvolu izdanu na teritoriju Republike Hrvatske.

Ovom prilikom još jednom pozivamo sve sudionike u prometu na međusobno uvažavanje, poštovanje i toleranciju kako bi sigurno došli do cilja.
 
 

Stranica