Ostali događaji u prometu

Slika /2020/DRAGER/IMG-6706e086defa3ce1904e436236c17ffb-V.jpg

Upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske, u  vremenskom periodu od 2. do 5. travnja, u prometu je zaustavljen 21 vozač koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (19 vozača upravljalo je osobnim automobilom, dok su dva vozača upravljala biciklom).

Najveća koncentracija  alkohola  evidentirana je 5. travnja, u 19,50 sati, u Osijeku, u Kozjačkoj ulici, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca Punitovačkog. Vozaču je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 1,83  grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 5. travnja, u 19,45 sati, u Bijelom Brdu, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom. Vozač se odbio alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu i oduzeto mu je vozilo.

Također, unazad tri godine, 30-godišnjak je dva puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna novčana kazna u iznosu od 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica