Ostali događaji u prometu

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

Upravljao automobilom s 2,18 promila

FOTO:Ilustracija

Jučer, 25. svibnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća. Vozač je upravljao s osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu. Počinitelj je unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu kako upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 25. svibnja u 22,20 sati u Osijeku, u Vukovarskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a kod počinitelja, 26-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Uglješa, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu te je uhićen. Do prometne nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Sutra, 27. svibnja u popodnevnim satima provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
 

Stranica