Ostali događaji u prometu

Slika /alkohol.jpg

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 7 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

FOTO: Ilustracija

Jučer, 13. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 7 vozača (4 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 39-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu. 

U 19,45 sati u Belišću dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj je vozač 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Kod drugog vozača i sudionika prometne nesreće 28-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bistrinaca, utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj osobi koja je upravljala autom prije stjecanja predviđena je maksimalna novčana kazna do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za počinjeni prekršaj osobi koja je upravljala autom prije stjecanja i u alkoholiziranom stanju predviđena je maksimalna novčana kazna do 25 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 9 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica