Ostali događaji u prometu

Slika /brzina1.jpg

Vozaču je utvrđena brzina kretanja od 158 km na sat

Jučer, 04. veljače na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena dva vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 1,45 sati u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 34-godišnji hrvatski državljanin iz Koške.
Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U 15,10 sati u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 33-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozač je   upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
Vozač je unazad dvije godine dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U 10,11 sati, na državnoj cesti, između mjesta Kuševac i Široko Polje, u nadzoru prometa zaustavljen je vozača osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je utvrđena brzina kretanja od 158 km na sat.
 
Za ovaj prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca te tri negativna prekršajna boda.
 

Stranica