Odstrijelio košutu tijekom lovostaja

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Provedenim izvidima utvrđeno je da je u lovištu na području Baranje 48-godišnjak 2. ožujka, tijekom lovostaja, odstrijelio košutu, koju mu je potom pomogao izrezati 45-godišnjak

FOTO: Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak iz Belog Manastira počinio kaznena djela protuzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, dok je njegov 45-godišnji sumještanin počinio kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je u lovištu na području Baranje 48-godišnjak 2. ožujka, tijekom lovostaja, odstrijelio košutu, koju mu je potom pomogao izrezati 45-godišnjak.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 48-godišnjak, kao i njegovog vozila, tijekom koje je pronađen i uz potvrdu oduzet 31 metak kalibra koji je građanima zabranjen te dvije lovačke puške i pištolj za koje posjeduje dozvolu za držanje i nošenje.
 
Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica