Održana preventivna aktivnost u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivne aktivnosti je podizanje razine sigurnosti u lovištima Lovnog ureda Donji Miholjac usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, ali i suradnja policije s lokalnom upravom te Županijskim lovačkim savezom i lovačkim društvima

FOTO: PU osječko-baranjska

U subotu, 26. ožujka 2022. godine, u prostorijama Lovačkog društva „Kuna“ iz Viljeva, organizirana je preventivna aktivnost u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ koju od 2014. godine provodi Policijska uprava osječko-baranjska.

Preventivna aktivnost je rezultat suradnje Policijske uprave Osječko-baranjske s Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Lovnim uredom Donji Miholjac, te Gradom Donjim Miholjcem i općinama Magadenovac, Viljevo, Podravska Moslavina i Marijanci.

Potpisanim sporazumom o međusobnoj suradnji Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Donjeg Miholjca te općina Magadenovac, Viljevo, Podravska Moslavina i Marijanci, organizirana je kupovina narančastih markirnih lovačkih prsluka i podjela lovačkim društvima koja djeluju na području Lovnog ureda Donji Miholjac.

Cilj preventivne aktivnosti je podizanje razine sigurnosti u lovištima Lovnog ureda Donji Miholjac usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, ali i suradnja policije s lokalnom upravom te Županijskim lovačkim savezom i lovačkim društvima.  

Analizom dosadašnje suradnje s lovcima utvrdilo se da je stanje sigurnosti u lovištima Osječko-baranjske županije zadovoljavajuće i da u proteklim godinama nije zabilježen veliki broj stradavanja u lovu.

Većina stradavanja u lovu događaju se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu.

Četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja vatrenim oružjem:
- oružju uvijek postupaj kao da je napunjeno;
- cijev oružja uvijek treba usmjeriti u sigurnom smjeru;
- uvijek moraš znati što je meta i što iza mete;
- prst nikada ne drži na okidaču.

Policijska uprava osječko-baranjska će i dalje provoditi aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ te će suradnju i postupanja usmjeriti na preventivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti u lovu i sigurnog rukovanja oružjem, te sprječavanje protuzakonitog lova.
Za otklanjanje problema između ostalog neophodan je sinergijski angažman cjelokupne društvene zajednice.
 

Stranica