Održana 70. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

  • Slika /2020/2 svibnja- posjeta ministra/IMG-20200502-WA0004.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sjednici je bio nazočan i predsjednik Stožera civilne zaštite RH dr. sc. Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova

FOTO: PU osječko-baranjska

Danas, 2. svibnja u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije održana je zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, kojoj je bio nazočan i predsjednik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. 

Zajednička, ujedno i 70. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održana je pod vodstvom domaćina gospodina Ivana Anušića, župana Osječko-baranjske županije, a sastanku su bili nazočni i sljedeći gosti :

-  glavni ravnatelj policije Nikola Milina,
-  zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović,
-  načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić,
-  tajnik Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan,
-  načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece,
-  načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular,
-  ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić,
-  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Zlatko Pandžić.

Nakon održanog sastanka, Goran Ivanović, zamjenik župana i načelnik Stožera CZ Osječko-baranjske županije, obratio se predstavnicima medija na tiskovnoj konferenciji ispred zgrade
Osječko-baranjske županije, gdje je iznio podatke za protekla 24 sata o stanju oboljelih i izliječenih osoba, izvršenim kontrolama kretanja osoba između administrativnih područja županija, kao i o trenutno ukupnoj epidemiološkoj situaciji na području Osječko-baranjske županije.   

Potom se predstavnicima medija obratio Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koji je izjavio da gledajući druge zemlje i njihovo epidemiološko stanje, situacija je još uvijek ozbiljna, ali da je u našoj županiji pod kontrolom i trenutno vrlo dobra te da se i nadalje potrebno držati trenutno važećih odluka Nacionalnog stožera. Naglasio je da građani dviju županija imaju iskustva kroz Domovinski rat i shvaćanju ozbiljnost situacije i da se ponašaju odgovorno. Na kraju je naglasio da se nada da će uskoro situacija u potpunosti popraviti i da će nove mjera potaknuti gospodarstvo, bolje uvjete za život i rad građana te da je još uvijek potrebno dosljedno držati balans između zdravlja i pokretanja gospodarstva i postupnog vračanja na stari način života prije izbijanja pandemije koronavirusa.

Na kraju konferencije za medije, obratio se predsjednik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr.sc. Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, koji je izrazio zadovoljstvo prisustvovanjem zajedničkoj sjednici dvaju stožera. Ministar Davor Božinović izjavio je kako je potrebno da u komunikaciji s građanima svi shvatimo da  virus smrtonosan i da je najbolja obrana fizička rastojanje između ljudi, higijensko epidemiološke mjere, smanjeno i ograničeno kretanje građana, a čega smo se do sada i pridržavali.

Nadalje, ministar je naglasio da je to rezultat kvalitetnog zdravstvenog sustava, rada epidemiološke službe i rada svih Stožera civilne zaštite, kao i rada hrvatske policije.
Osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju i popuštanja mjera, a što nam je i u konačnici cilj. Dakle popuštanje mjera postupno, ali ne opuštanje jer je opasnost realna. U provedbi mjera veliku ulogu ima policija koja kontrolira poštivanje mjera samoizolacija i kretanja građanstva te ovom prilikom apelira na građanstvo da poštuje mjere i službe da i nadalje dosljedno provode iste.

Na kraju se ministar Božinović zahvalio na profesionalnom radu članova Stožera županije kao i kvalitetnoj koordinaciji i radu svih službi, a također se zahvalio građanima obje županije na dosljednom poštivanju mjera ograničenja i doprinosu u borbi protiv virusa COVID-19.       

Stranica