Održan prvi malonogometni turnir „Retfala kup“

  • Slika /2024/Prevencija/Malonogometni turnir Retfala kup/IMG-5f6a533fa8fb2e71134f6c87a9a75515-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeci je osigurana hrana i piće tijekom turnira, a uz fer i korektno navijanje družili su se i zabavljali cijelo poslijepodne

FOTO: PU osječko-baranjska

Na inicijativu i organizaciju roditelja, čija djeca igraju u „Kanal Ligi“, te potporu Međunarodnog policijskog udruženja IPA, Osječko-baranjskog regionalnog kluba, jučer je održan prvi malonogometni turnir „Retfala kup“.
 
Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a priliku za druženje i podršku mladima koji se aktivno bave sportom, iskoristili su i policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko-baranjske te kontakt policajci I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin.
Policijski službenici su u druženju i razgovoru s mladim nogometašima istaknuli glavni cilj preventivnih projekata „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“, a to je povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture na način da se navija bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja. Uz upute o prihvatljivom ponašanju na sportskim terenima prisutnima su podijeljeni edukativno - informacijski letci, kojima se pokušava senzibilizirati sudionike sportskih događanja o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim utakmicama kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.
 
Djeci je osigurana hrana i piće tijekom turnira, a uz fer i korektno navijanje družili su se i zabavljali cijelo poslijepodne.

Stranica