Odigrana nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Slovačke

Slika /2020/1PREVENCIJA/Budi navijač, a ne rabijač- Osijek/Nk_Osijek_Letak_Budi_navijac_prednja_v2.jpg

Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je oko 9 900 gledatelja

FOTO: Ilustracija

Jučer, 11. listopada, s početkom u 20,45 sati, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, Woodrowa Wilsona 2, odigrana je utakmica između reprezentacija Hrvatske i Slovačke.

Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je oko 9 900 gledatelja.

Tijekom odigravanja ovog sportskog natjecanja, uhićena su ukupno tri navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz drugih zakona. Jedan navijač je pokušao ući na stadion pod utjecajem alkohola s nevažećom ulaznicom, a dva navijača su palila pirotehnička sredstava i boravili na stadionu pod utjecajem alkohola.

Novčanom kaznom od 2 000 do 15 000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kaznit će se osoba koja pokuša ući dolazi i boravi na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 grama po kilogramu, a za bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor športskog objekta propisana je novčana kazna od 5 000 do 25 000 kuna ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.

Prekršajni sud može počinitelju prekršaja propisanog Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima uz novčanu kaznu i kaznu zatvora, pored zaštitnih mjera i mjera opreza propisanih Prekršajnim zakonom izreći i zaštitnu mjeru:

– zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju
– zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom boravka u policijskoj postaji
– zabrane odlaska na određena športska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluju hrvatske reprezentacije ili športski klubovi s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave.
 
 

Stranica