Obilježen svjetski dan prve pomoći

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/Crveni križ-godišnjica/f2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj provođenja ovih preventivnih aktivnost je senzibiliziranje javnosti o problemima nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i  minsko-eksplozivnih tvari kao i o posljedicama prometnih nesreća

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Našice i Gradskim društvom Crvenog križa Osijek obilježila je Svjetski dan prve pomoći koji se obilježava druge subote u mjesecu rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći ali i drugih edukativnih aktivnosti široj javnosti.
 
U petak, 11. rujna, u večernjim satima, mladi Crvenog križa Našice u suradnji s policijskim službenicima Odjela prevencije Policijske uprave osječko–baranjske i kontakt policajcima Policijske postaje Našice već su tradicionalno na osam lokacija u gradu nacrtali obris unesrećene osobe i pokraj nje poruku kako je njezin život spašen – ”Ovoj osobi je život spasila osoba koja je znala zaustaviti krvarenje”, itd. Uz to, ovom prigodom obilježen je i prvi tjedan polaska djece u školu s ciljem važnosti obraćanja pozornosti na promet svakog pojedinca.
 
U subotu, 12. rujna, u vremenu od 10 do 13 sati, u Osijeku, na Trgu Slobode obilježen je Svjetski dan prve pomoći prezentacijom preventivnih aktivnosti koje provodi Policijska uprava osječko-baranjska u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja-manje tragedija“  te preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu, a dok je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prezentiralo pravilne postupke prve pomoći i te pokaznu vježbu pod nazivom „Prva pomoć i sigurnost u prometu. Aktivnosti su provedene sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.
 
Prezentacijom preventivnih aktivnosti iz nacionalne kampanje "Manje oružja, manje tragedija" želi se u neposrednim kontaktima s građanima ukazivati na problem nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari, kao i na štetne posljedice koje takva sredstva mogu prouzrokovati. Građane se potiče na dragovoljnu predaju takvih opasnih sredstava, a koje mogu predati bez kaznene ili prekršajne odgovornosti. Prezentaciju uz prikaz školskih minsko-eksplozivnih tvari i drugih sredstava  prikazao je  policijski službenik Odsjeka za protueksplozijsku zaštiti Policijske uprave osječko-baranjske
 
U sklopu preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu poseban je naglasak tijekom prezentacije bio na početak školske godine te na sigurnost prvašića u zonama škola.
Ovakvim aktivnostima želi se potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu. Starije građane upozorilo se da budu djeci primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu da poštuju prometne propise jer djeca i mladi uče od starijih, oponašaju ih u svemu, pa tako i u prometu. Nositelji ove prezentacije bili su policijski službenici Postaje prometne policije Osijek.
 
Cilj provođenja ovih preventivnih aktivnost je senzibiliziranje javnosti o problemima nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i  minsko-eksplozivnih tvari kao i o posljedicama prometnih nesreća.
 

Stranica