Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Lisice_01.JPG
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 28-godišnji, 20-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te da su 28-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. U večernjim satima 29. ožujka policijski službenici zaustavili su u Tenji osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnjak. Kao putnik u vozilu se nalazio 28-godišnjak. Prilikom zaustavljanja, 28-godišnjak je pobjegao iz vozila i odbacio vrećicu s više od 100 grama droge „amfetamin – speed“.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu vozila koje koristi 20-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od jednog grama marihuane i više od dva grama droge „amfetamin – speed“.Policijski službenici obavili su i pretragu stana koji u Osijeku koristi 28-godišnjak te su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od četiri grama droge „amfetamin – speed“, više od četiri grama marihuane i digitalnu vagu. Sumnja se da je 28-godišnjak tijekom veljače u svom stanu davao na konzumaciju drogu poznanicima.

U jutarnjim satima 30. ožujka policijski službenici su na adresi prebivališta 28-godišnjaka zatekli 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je policijskim službenicima dragovoljno predao tabletu droge „ecstasy“ i PVC vrećicu s marihuanom. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu stana koji u Osijeku koristi 25-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od pet grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak pronađenu drogu posjedovao radi daljnje prodaje. Od siječnja do ožujka drogu je i davao na konzumaciju drugim osobama.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznene prijave.

Stranica