Najteža šaka Policijske uprave osječko-baranjske

  • Slika /2021/Zvonimir Rebolj/IMG-10f4b3869ba0d3d3aaaa9a5f9c4e2f47-V-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mladi policajac Zvonimir Rebolj osvojio je srebrnu medalju na 31. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore  

FOTO: PU osječko-baranjska

U Boksačkom centru Zagreb, na Velesajmu, od 11. do 14. ožujka, održano je 31. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore u boksu.

Na prvenstvu Hrvatske u boksu u polufinalu do 91 kilogram plasirao se mladi policajac Policijske uprave osječko-baranjske Zvonimir Rebolj, koji je sudjelovao u tri borbe sa sedam sudionika.

Postoje osnovne napadačke tehnike u boksu koje čine udarci. Zvonimir ističe kako koristi sva tri tipa udaraca, a to su: izravni udarci (direkt), bočni udarci (krošeji) i vertikalni udarci (aperkati). Osnovni cilj boksačke borbe je zadati što više udaraca protivniku, a pri tome primiti ih što manje.

Na ovom turniru Zvonimir je imao tri teške borbe te je u četvrtfinalu, u žestokom meču sudačkim prekidom (dva brojanja) u trećoj rundi, pobijedio boksača Antu Stipetića iz Splita.

U polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 pobijedio borca Ivana Stupala iz Solina koji iza sebe ima zavidnu karijeru u profesionalnom boksu. U borbi za zlato izgubio je od boksača Tonija Filipija, boksačkog reprezentativca Hrvatske koji ima veliko međunarodno iskustvo.

Na 31. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore Zvonimir je osvojio drugo mjesto srebrnu medalju. Mladi policajac ističe kako se od 2009. godine bavi amaterskim ili olimpijskim boksom. Imao je preko 100 mečeva na kojima je sudjelovao za reprezentaciju Hrvatske, gdje je osvojio brojne medalje: zlatne, srebrne i brončane kako u domaćem tako i u međunarodnom ringu.  

Od planova za budućnost istaknuo je da će se potruditi nametnuti izborniku hrvatske reprezentacije za sudjelovanje na Prvenstvu Balkana u lipnju, u Zagrebu i Prvenstvu svijeta, u rujnu u Beogradu.

Zvonimir svakodnevno trenira u boksačkom klubu Osijek, gdje takav naporan sportski ritam usklađuje sa zahtjevnim policijskim poslom u interventnoj policiji. Također ističe da je priprema za natjecanje jako iscrpljujuća. Zahtjeva dosta treninga i konstantnu regulaciju prehrane koja je zahtjevna i raznolika jer se troši puno energije, a boks ne trpi duže pauze.

Mladi sportaš i policajac svakodnevno uz dobru organizaciju i susretljivost radnih kolega i rukovoditelja, uspješno odrađuje svoje radne zadatke kako na poslu tako i u sportu. Ističe da je izabrao boks jer je individualan sport, u kojem ovisiš sam o sebi.

Navikao je na stresne situacije prilikom ulaska u ring te mu to pomaže u obavljanju policijskog posla i može se prilagoditi svakoj situaciji.

Svojim stavom prema poslu i sportskim obavezama Zvonimir je primjer i uzor kolegicama i kolegama u sredini u kojoj radi kao i općenito mladim ljudima.

Mladi policajac teži učenju i usavršavanju kako bi u budućnosti još više doprinosio sredini u kojoj živi i radi.   
 

Stranica