Najava provođenja pojačanih mjera u prometu

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Stop_policija.JPG

U nadolazećem vikendu policijski službenici PU osječko - baranjske provest će pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dr.).

Na području ove policijske uprave 25. listopada u nadzoru prometa policijski službenici zatekli su četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Dva su bila vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla.

Najveću prisutnost alkohola u krvi policijski službenici utvrdili su u 13,58 sati u Donjem Miholjcu, kada su zaustavili 57-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu.

U 08,50 sati u Šagu policijski službenici zaustavili su 20-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Do sada je, unazad dvije godine, sedam puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Isti je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.



Pisane vijesti