Na graničnom prijelazu „pao“ s 1.196.650 tableta

  • Slika /2024/PGP BM/tableta 2372024/IMG-55bfd91f43d4637f6da84a5969450a4a-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku, a tablete i kamion su oduzeti 

FOTO: PU osječko-baranjska

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir jučer su u 1,18 sati na graničnom prijelazu Batina, a u suradnji s djelatnicima PJ Službe za mobilne jedince Osijek Sektora za mobilne jedinice Carinske uprave, obavili graničnu kontrolu teretnog vozila mađarskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije.
 
Graničnom kontrolom utvrđeno da je priključnom vozilu istekao rok važenja prometne dozvole te je zbog počinjenog prekršaja 48-godišnjaku odmah i naplaćena novčana kazna.
 
Daljnjom graničnom kontrolom i detaljnim pregledom teretnog vozila i stvari, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Službe za mobilne jedince Osijek u teretnom prostoru kamiona pronašli skriveno 1.196.650 tableta koje se nalaze na popisu droga i psihotropnih tvari i biljaka, a za koju vozač nije posjedovao medicinsku dokumentaciju.
 
Tablete i kamion s priključnim vozilom su oduzeti uz potvrdu, a protiv 48-godišnjeg državljanina Srbije, koji je predan pritvorskom nadzorniku, podnosimo prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.
 

Stranica