Motociklom sletio s ceste

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

Vozač je uhićen zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“

FOTO: Ilustracija

Jučer, oko 16,15 sati, na Županijskoj cesti broj 4075, u mjestu Vučjak Feričanački dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena i jedna lako tjelesno ozlijeđena.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je vozač 35-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu. Također, utvrđeno je da je vozač upravljao neregistriranim motornim vozilom.

Do prometne nesreće došlo je na način tako što se vozač motocikla 35-godišnji hrvatski državljanin kretao iz smjera Đurđenovac u smjeru mjesta Feričanci. Dolaskom do mjesta gdje cesta čini zavoj u desno nije prilagodio brzinu kretanja, stanju i osobinama ceste, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljanjem i sletio u odvodni kanal.

Vozač 35-godišnjak zadobio je lake tjelesne ozljede te je prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice, a suvozač 24-godišnjak zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Vozač i suvozač za vrijeme vožnje nisu koristili zaštitne kacige.

Vozač je uhićen zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.
 
 

Stranica